Ingredience:
korpus:
Jakékoli velké balení čokoládových sušenek (mělo by stačit zhruba 250 g)
1 lžíce cukru (nemusí být, pokud se vám sušenky zdají dost sladké)
50 g másla
hmota z krémového sýra:
250 g hořké čokolády
1 kg krémového sýra
3/4 hrnku cukru
1/4 hrnku holandského kakaa
4 vejce
čokoládová poleva:
1 šlehačka
250 g hořké čokolády
cukr podle chuti (nemusí být)
Postup:
- Sušenky na korpus rozdrtit, promíchat s rozpuštěným máslem a případně cukrem, a následně namačkat do dortové formy.
- 250 g čokolády rozpustit, rozmíchat krémový sýr s cukrem, přidat kakao a schlazenou čokoládu. Nakonec postupně po jednom vmíchat všechna vejce.
- Vzniklou hmotu nalít do formy přes sušenkový korpus a péct na 170°C. (Nejlépe tak, že vložíte formu s cheesecakem do plechu naplněného vodou - dort se pak peče rovnoměrněji. Hotový dort poznáte tak, že hmota je tuhá, pouze ve středu dortu ještě mírně měkká. Bude to trvat zhruba hodinu, ale radši cheesecake kontrolujte dřív, ať ho nepřepečete.)
- Až dort vychladne, můžete ho přelít čokoládovou polevou. Na tu je potřeba v hrnci rozehřát šlehačku s čokoládou a za občasného míchání nechat čokoládu rozpustit (případně někdy v průběhu ohřívání mírně přisladit a cukr také nechat rozpustit).
- Polevu nalít na dort a vše nechat chladnout. Nejlépe do druhého dne.
Podávat můžete přelité jahodovou, malinovou nebo jakoukoli jinou ovocnou
omáčkou. Dobrou chuť :)
Tereza Benešová 4.D