čtvrtek 19. září 2013

Čeští tenisté ve finále Davis Cupu

V pátek se čeští tenisté postavili proti týmu argentických tenistů. Čeští tenisté byli ve slozění Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý.

V pátek v prvním zápase nastoupili proti sobě Radek Štěpánek proti Juanu Mónakovi, v nekompromisním zápase dokázal vyhrát Radek Štěpánek ve třech setech a získal pro Českou republiku první důležitý bod, který pomohl nakonec k výhře. Chvíli potom, co dohrál svůj zápas, na kurt nastoupila naše jednička Tomáš Berdych. Postavil se proti Leonardu Mayerovi, ze začátku se chvíli Tomáš Berdych pral s přesností, ale nakonec si zlepšil mušku a vyhrál tento zápas 3:1 na sety. Tímto vybojoval další bod pro Českou republiku.

Zbýval poslední krok do finále, a to byla čtyřhra, ve které byli zprvu napsáni Lukáš Rosol a Jiří Veselý, ale nakonec se český kapitán rozhodl postavit Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, kteří rozhodli o tom, že se čeští tenisté dostali do finále Davisova poháru, když hladce porazili argentinskou dvojici 3:0 na sety.

A podruhé za sebou se dostali do finále, kde se utkají s těžkým soupeřem ze Srbska. Finále se bude hrát 15 -17. listopadu v Srbsku, zde mají čeští tenisté pokus o získání druhého titulu v řadě.



Petr Musil [PM] 3.D


Žádné komentáře:

Okomentovat