středa 27. března 2024

 

ROCK FOR PEOPLE 2024

Již od roku 1995 se v České republice každoročně během letních měsíců koná festival Rock for People. Je to jeden z největších českých rockových festivalů a letošní ročník bude probíhat v termínu od 12. června do 15. června v Hradci Králové, kde se tradičně koná už od roku 2007.

Hlavními žánry festivalu jsou hlavně rock, metalcore, indie rock a punk rock, ale u některých interpretů lze také narazit na pop, electro a ska. 

Díky vyprodanému festivalu v roce 2022 byl Rock for People zařazen do desítky nejlepších středních evropských festivalů a to i přes to, že minulý ročník musel být kvůli Covidu značně omezen.

Během předchozích let se festivalu zúčastnilo nespočet známých kapel a interpretů, kterými jsou například skupina GreenDay, Paramore, My Chemical Romance, Slipknot a mnoho dalších.

V letošním roce bude sestava opět tvořena řadou známých kapel a zpěváků, jako jsou kapely The Prodigy, Bring Me The Horizon, The Offspring a zpěvák Yungblud, kteří budou zároveň headlinery jednotlivých dnů. Festival také dává prostor menším kapelám a dává jim tak jedinečnou možnost vystoupit před odlišnou skupinou lidí a získat tím fanoušky z nového kraje.

Přestože se vstupné nedá považovat za nejlevnější, zúčastnit se festivalu je nezapomenutelný zážitek, díky kterému lze skvěle odstartovat letní období roku.


Šamšová Markéta


Žádné komentáře:

Okomentovat