čtvrtek 21. září 2023


Přeplněná Resslova 8 

 Přeplněné střední školy jsou stále častějším problémem ve vzdělávacím systému. Střední školy po celém světě čelí rostoucímu problému přeplnění, což má negativní dopad na kvalitu vzdělání. Přeplněné školy mohou způsobit nárůst stresu a úzkosti u studentů, kteří mají problémy s tímto prostředím. V takovém prostředí je těžší udržet disciplínu ve třídách, což může vést k většímu rozptylu a obtížnějšímu vyučování.

Na naší škole se přesně toto děje. V novém školním roce se navýšila kapacita školy o jednu celou třídu což výrazně ovlivnilo chod školy. Nová třída sebou nese spoustu problémů. Jeden z hlavních problému je čekací doba v šatnách. Dříve na této škole se používal systém, že první a druhé ročníky šly na obědovou pauzu o 5 minut později než třetí a čtvrté ročníky. Používalo se to aby nebyly přeplněné šatny a netvořily se fronty. To se nyní změnilo. Všichni končíme stejně a v šatnách se tvoří až 20 minutové fronty které nemají žádný řád a všude panuje zmatek.

Dlouhé fronty, ale nejsou jediný problém který navýšení kapacity přinesl. Museli se navýšit i odpolední hodiny a ve škole trávíme více času. Nejhorší na tom je, že to odnesli třetí ročníky chlapců, kteří mají někdy až 3 odpolední hodiny po sobě a ve škole jsou od půl 8 do půl 6.

Na závěr bych chtěl říct, že chápeme, že naše škola dostala nařízeno kapacitu navýšit a nemohla odmítnout a snad se některé problémy časem vyřeší. 

Jakub Elkán

Žádné komentáře:

Okomentovat