čtvrtek 21. září 2023

Co dělat o volné hodině?

 

Většina studentů na škole se jistě potýká s problémem, co dělat když mají mezi hodinami přestávku. Pro většinu studentů je naprosto zbytečné a smysl nedávající jet domů. Proto jsme si zde pro vás připravili pár tipů na to, co dělat, když se nám naskytne nějaký ten volný čas, který jak by se mohlo zdát "se nedá smysluplně využít". Tento článek je psán především pro žáky prvního ročníku, aby si ušetřili plýtvání volného času takzvaným "nic neděláním".

1. Učit se na následující hodinu

První tip by se mohl zdát trochu hloupý, ale uvědomme si že ne každého by to napadlo, a fakt toho kolik času nám to ušetří z našeho volného času, není vůbec zanedbatelný.


2. Zajít si do BILLY

Druhý tip je především pro prváky, kteří ještě nevědí jak okolí naší školy vypadá, a tento tip by se jim mohl jistě do dalších let studia na škole hodit. Billa se nachází směrem na Karlovo náměstí v obchodním centru Atrium.


3. Dělat během hodiny domácí úkoly.

Dělání domácích úkolů doma je jistě nuda a každého jistě takzvaně "štve", když místo toho aby šel s kamarády ven tak si prvně musí namalovat graf a nebo zaúčtovat účetní operaci. Proto je chytré využít volný čas, mezi hodinami a ušetřit tím chvíli volna doma.


4. Jít na procházku v okolí školy.

V okolí naší školy je spoustu krásných míst a to především díky jejímu umístění v centru prahy. Jeden z doporučení, kam zajít je jistě lidově řečeno "Náplavka". Nejlepší je na ní jen tak si sednout a kochat se krásou Pražského hradu a řeky Vltavy na které projíždějí parníky. Jistě to pro vás bude znovunastartování do studia až do konce dne.


5. Vyspat se.

To se možná zdá až hloupé, ale zamyslete se nad tím. Spoustu z vás se bude jistě bát, ale určitě se nebojte, není pro to zjevný důvod. Nikdo vám za to nic neudělá a vy z toho budete mít jedině plus ve formě dobré a odpočaté nálady. Menší tip, ve studovně je většinou hluk a plno, proto se nebojte si vypůjčit polštářek a jít se vyspat na pohovky nebo spíše sedačky k točitému schodišti. Jen nesmíte zapomenout na to že polštářek je nutno vrátit zpět do studovny.


Na závěr vám přejeme krásně strávené volné hodiny na naší škole a doufáme, že vám tipy pomůžou.


Šimon Reichl

Žádné komentáře:

Okomentovat