čtvrtek 21. září 2023

Nový Školní Rok, Nový Začátek

Nový školní rok na Resslově 8 je v plném proudu !

Se začátkem září 2023 přivítaly české školy tisíce žáků připravených vstoupit do dalšího vzdělávacího roku. Noví žáci se vítali také na Resslově 8. Po prázdninovém období plném dobrodružství a odpočinku, byly chodby škol znovu naplněny šumem a vzrušením. Státní reformy v oblasti vzdělávání, zahájené v předchozích letech, začínají přinášet první plody v podobě modernizovaných učebních plánů. Učitelé, vybaveni novými zkušenostmi a školeními, jsou připraveni inspirovat a vést své studenty k úspěchům. Rok 2023/2024 tedy slibuje mnoho novinek, výzev a příležitostí pro všechny zúčastněné.

Nedostatek kapacit pro studenty středních škol se stává v některých regionech vážným problémem. Výjimkou není ani kraj Praha, ve kterém sídlí i naše škola. Mnoho studentů čelí obtížím při hledání vhodné školy, a to kvůli omezenému počtu míst. Naše škola již po dlouhou dobu otvírala vždy v prvních ročnících 6 tříd. Letos to netradičně bylo tříd 7 a to kvůli přetlaku studentů směřujících za studiem do Prahy. 

Letos naše škola bude s opožděním slavit 150 let od svého založení, což je pro naši školu významným milníkem. Atmosféře školy přijdou přičuchnout jejich bývalí absolventi. Jelikož se prostory školy rok co rok mění, tak na akci budou vypomáhat i současní studenti, kteří budou připraveni zodpovědět dotazy absolventů a provést je v prostorách školy. 

Od nového školního roku si také slibujeme vzornou a úspěšnou reprezentaci školy v mezi školních soutěžích, ať už se jedná o ty ekonomické, účetní, nebo sportovní. Pro všechny studenty je důležité, aby šli ve stopách předchozích účastníků soutěží z řad naší školy, kteří zaznamenávali vždy skvělé výkony. 

Závěrem je nutno říct, že s dalším rokem před námi stojí mnoho výzev a překážek se kterými se budeme muset potýkat, ale víme, že to jako vždy úspěšně zvládneme.

Matyáš Hradecký

Žádné komentáře:

Okomentovat