středa 5. října 2022

Legendární „kořenový vězeň“ Zdena míří politiky, aneb komunální volby 2022


Je tomu již 10 let, co televize Nova odvysílala jednu ze svých nejvíce ikonických reportáží od dob svého vzniku. O ohromné popularitě této reportáže není třeba rozporovat, stala se milovaná celým českým internetem a i po uplynutí celé dekády stále neztrácí na oblíbenosti. Jinými slovy, paní Zdenu aktuálně zná každý průměrný mladý Čech.

Co už jste ale možná nevěděli, je fakt, že se paní Zdena rozhodla kandidovat do letošních komunálních voleb. Hlavní hrdinka slavné reportáže se nyní rozhodla se prosadit ve světě politiky za stranu ODS. Kandiduje v okrese Praha-Petrovice a na kandidátce ji najdeme na 9. místě. Dle jejích slov ve své obci „ODSku“ založila již před třiceti lety a pravidelně kandiduje od roku 2006. Kořenová vězeňkyně již jednou do politiky nahlédla, a to v roce 2010, kdy se podívala do zastupitelstva.

Avšak letošní komunální volby skončily pro paní Zdenu zklamáním. Ve svém okrese se její strana umístila s konečnými 13,04 procenty, a tím pádem se zastupiteli stali 2 členové. Vzhledem k tomu, že paní Zdena zaujímala na kandidátce až deváté místo, tak si bohužel legenda českého internetu bude muset na svou roli v zastupitelstvu ještě počkat.





                                                                                              autor: Jolana Chládková
                                                                                                        



Žádné komentáře:

Okomentovat