středa 5. října 2022

Jak se vede českému zástupci v Lize Mistrů?

Česko v Lize Mistrů

Pokud se aspoň trochu zajímáte o fotbal, tak jste jistě byli obeznámeni s tím, že Česko má v nejprestižnější klubové soutěži jednoho zástupce. V soutěži, které se účastní velkokluby jako PSG, Real Madrid nebo Bayern Mnichov, si zahrála a ještě zahraje česká Viktoria Plzeň.

Pro Plzeň je toto čtvrtá účast v tomto turnaji. Do Ligy Mistrů se probojovali přes tři kvalifikační kola, ve kterých dominovali a ani jeden ze zápasů neprohráli. Po kvalifikaci je čekala a stále čeká část skupinová fáze, do které se dostalo 32 týmů včetně Plzně. České zástupce čeká, jak to někteří nazývají, skupina smrti, Plzeň totiž do skupiny dostala Barcelonu, katalánský velkoklub, německý super tým a mistry Německa, Bayern Mnichov, a Inter Milán z Itálie. V minulých letech se Plzeň ze třetího místa dostala do horší evropské soutěže, Evropské ligy, to ale Plzeň tento rok asi nečeká, protože po třech kolech jsou na posledním místě tabulky.

Po třech kolech na tom náš zástupce opravdu není moc dobře, s nula body a na posledním místě, ale navzdory výsledkům se není za co stydět, protože nehrají vůbec špatně a dokonce dali gól proti Barceloně. První kolo dostala Plzeň nasázeno pět gólu, přičemž sami skórovali jeden, proti Barceloně, která nabírá formu, to nebyl špatný výkon, pokud bereme v potaz jakého měli soupeře. Ve druhém kole prohráli 0:2 s Milánem a také to nebyl špatný výkon. Ve třetím kole, tentokrát proti německým gigantům, Bayernu Mnichov, dostali bídu v podobně pěti gólů.

Ještě ji čekají tři nabité zápasy jeden proti Bayernu, jeden proti Barceloně a ještě jeden proti Interu Milán. Zatím to ve skupině vypadá na jistou výhru mnichovských obrů, kteří všechny skupinové zápasy zatím vyhráli a pravděpodobně postoupí do vyřazovací části. Na druhém místě s jednou prohrou a třemi výhrami je modrý tým z Milána, kterého ještě čeká mnoho, aby postoupili z druhého místa do vyřazovačí části. Na třetím místě je Barcelona, která toho musí mnoho dohánět, aby nesestoupila do Evropské ligy. No a na posledním místě existuje naše Viktoria Plzeň, musí se stát zázrak aby vůbec sestoupili do Evropské ligy, protože jsou na posledním místě a nevypadá to vůbec dobře.


Pískovský Matěj

1 komentář:

  1. Dosti zajímavé čtení. Děkuji za tyto informace, jelikož se moc o toto téma moc nezajímám, rád se přiučím novým věcem. Tímto děkuji.

    OdpovědětVymazat