středa 5. října 2022


Jste vůbec real na BeReal?

Znáte aplikaci BeReal? Tato aplikace vznikla už  v roce 2020, avšak její popularita roste neuvěřitelnou rychlostí. Za poslední půl rok rapidně vzrostl počet stáhnutí. 

O co v této aplikaci jde? Jednou za den, v náhodný čas, Vám přijde do mobilu upozornění, že je čas "Být real". V tuto chvíli máte za úkol aplikaci otevřít a vyfotit, co zrovna děláte a v jaké situaci se nacházíte. Na vyfocení máte pouze dvě minuty. Při focení Vás aplikace vyfotí z předního, ale také zadního fotoaparátu. Po vyfocení máte na výběr, zda přidáte fotografii veřejně (uvidí ji všichni lidé, kteří mají BeReal), a nebo jen soukromě (uvidí ji přátelé). Dále fotku zveřejníte a můžete se podívat co dělají v danou chvíli jiní lidé. Na ostatní fotky můžete zareagovat takzvaným RealMojis nebo napsat komentář.

Jsou všichni na BeReal opravdoví? Poslední dobou lidé často čekají, až se dostanou do nějaké zábavné nebo vtipné situace, než svoji fotku vyfotí. Avšak nezapomínejte na to, že cílem aplikace je právě to, ukázat náš život bez přetvářky.


Klára Weingärtnerová 3.D

Žádné komentáře:

Okomentovat