středa 5. října 2022

Sport


Proč začít sportovat?

V tomto článku si zmíníme důvody, proč je dobré, se začít věnovat nějakému sportu. 

V dnešní době máme spoustu možností, jak využít svůj volný čas. Někteří z nás tráví čas jen na telefonu, přesně tak, jak by to řekli naši rodiče. Pojďme se podívat na mnohem zdravější a produktivnější aktivitu. Touto aktivitou je sport. 

Věděli jste, že během pohybu se ve vašem těle uvolňuje hormon štěstí - endorfin? Díky tomuto hormonu dochází ke zlepšení nálady, přináší pocit štěstí a tlumí svalovou bolest. Dalším dobrým důvodem, proč začít sportovat, je kolektiv. Pokud se rozhodnete pro nějaký kolektivní sport a u toho zůstanete, krom samotného sportu získáte i nový okruh lidí, ze kterých se mohou stát přátele, dokonce i něco jako rodina. Jestliže se rozhodnete pro samostatné sportování, jako je třeba běh, jízda na kole či fitko, tak nebudete omezováni kolektivem a budete si moci aktivitu řídit sami. Může u vás ale dojít k lenosti, kdy se sami nezvládnete dokopat do dané aktivity. Tudíž si musíte začít budovat nějakou disciplínu, která se bude hodit nejen ve sportu.

Mezi další důvody, proč sportovat, určitě patří - odreagování od stresu, zpevnění svalové hmoty, což může vést k hezčí postavě, zlepšení kondice, méně nudy, produktivní pocit, náklonnost k výrazně lepší životosprávě a budování sebevědomí, díky výkonům v daném sportu. Sport má velmi kladný vliv na vaše fyzické i psychické zdraví, proto bych doporučila sportovat všem, co mohou a chtějí ve svém životě něco změnit.


Kulhavá Lucie 3.D


Žádné komentáře:

Okomentovat