úterý 19. dubna 2022

SK Slavia Praha- Ellen Klomínková

 Musíme se z prohry nad Feyenoordem otrkat a soustředit se na ligový titul

Slávisté připustili, že porážka 1:3 v odvetě Evropské konferenční ligy na Edenu s Feyenoordem Rotterdam a zároveň také vyřazení bude hodně dlouho mrzet.

"Jsme hodně zklamaní. Je to strašná škoda, moc nás to mrzí kvůli fanouškům, kvůli českému fotbalu. Nezbývá nám nic jiného než se z toho oklepat. Musíme se soustředit na ligu a udělat titul. To je teď pro nás jediná a důležitá věc." řekl zkušený hráč SK Slavia Praha Ondřej Lingr.

Zápas začal v 21 hodin v pražských Vršovicích, kde už od 20 h byla skvělá atmosféra. Pražský tým dostal hned v druhé minutě gól po chybě obou stoperů. To však slávisty naopak nakoplo a snažili se utkání dorovnat, což se jim povedlo ve 14. minutě, kdy dával gól Ibrahim Traore. Hra vypadala velmi dobře, oba týmy byly vyrovnané. Ve druhém poločase udělal velkou chybu brankář Slavie Aleš Mandous a Feyenoord se dostal do vedení 1:2. To už slávisty bohužel složilo a nedokázali se z toho dostat zpátky. Po celý druhý poločas měli hru pod kontrolou hráči Feyenoordu. V 78. minutě si nechali dát gól na 1:3 a bylo po utkání. Spousta hráčů Slavie si tam nadávalo, začali se tam i s protihráči hádat a zbytečně diskutovat a díky dalším zbytečným faulům dostal stoper Slavie Taras Kacharaba červenou kartu, a tak slávisté dohráli zápas v 10 lidech. 

Účast ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy je pro SK Slavia Praha a celkově pro český fotbal velký úspěch. Každý si toho váží a doufá, že v dalších letech se Slavii bude dařit ještě více. Teď se musí soustředit hlavně na ligový titul a potvrdit, že je nejlepší v ČR.




Vytvořila: Ellen Klomínková, 3.D

Žádné komentáře:

Okomentovat