úterý 19. dubna 2022

MATURITY NA RESSLOVCE SE BLÍŽÍ!!!

 MATURITY NA RESSLOVCE SE BLÍŽÍ!

        Maturity na Resslově 8 se už pomalu, ale jistě blíží a pilní studenti už netrpělivě vyčkávají na onen osudový den, kterým to vše začne.

        Už ve čtvrtek usednou za monitory čtvrté ročníky ekonomického lycea a budou bojovat s praktickou maturitou z účetnictví, ekonomiky a účetního softwaru. Jsem velmi zvědavá, jak náročné to letos bude a kolik maturantů přes nejtěžší zkoušku projde. Týden poté čeká další zkouška a tentokrát z didaktického testu z Českého jazyka a cizího jazyka, který si student mohl vybrat. Jako poslední zkouška je čeká ústní. Vše už záleží na pilné přípravě studentů.

        Ne jenom maturity jsou hlavním tématem jarního období. Minulý týden probíhaly přijímací zkoušky na střední školy, a jejichž výsledky se dozvíme v nejbližších dnech. Zkoušky se konaly klasicky z Českého jazyka a matematiky,  ve kterých žáci museli být velmi úspěšní, aby se jim splnil sen, dostat se na vysněnou střední školu. 

        Posledním tématem jsou třetí ročníky, který se potýkají s rozhodnutím, jaký předmět si vybrat na seminář a zároveň z něj i odmaturovat, je to velmi těžké rozhodování. Od 16. května také začínají třetím ročníkům odborné praxe v období 14 dnů, které musejí žáci nepodmíněně splnit, aby byli další rok puštěni k maturitním zkouškám. 

        

 žáci třetích ročníků viz. foto

                                                                                                                                          Marie Haniaková

                                                                                                                                             3.B, 19.4. 2022


 

Žádné komentáře:

Okomentovat