úterý 19. dubna 2022

Princ Harry se setkal s Alžbětou II.

Princova návštěva britské královny

        Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle se poprvé od doby, co se vzdali královských povinností, zastavili na hradě Windsor na tajné návštěvě britské královny Alžběty II. 

        V průběhu dlouhé cesty ze Spojených států amerických až do nizozemského Haagu se manželský pár nečekaně a pod velkým utajením setkal právě s hlavou Velké Británie. Schůzka se uskutečnila již ve čtvrtek 14. dubna a až do pondělí 19. dubna se o ní pouze spekulovalo. V ranních pondělních hodinách se však sám princ Harry nechal krátce slyšet o tajné návštěvě. "Bylo skvělé ji vidět" uvedl pro Profimedia. Širokou veřejnost však daleko více zaskočila přítomnost i vévodkyně ze Sussexu Meghan. Mnozí měli za to, že se s královnou zdráhá setkat kvůli slovům, která padla v rozhovoru u Oprah.


         Expert na královskou rodinu Tom Bower celou situaci negativně komentoval a naznačil, že se jedná o princovi nekalé úmysly. Dále podotkl, že na první pohled se může setkání jevit jako hezké gesto a s královnou a princem Charlesem si chtěli veškerá nedorozumění vyříkat tváří v tvář, podle něj však jde o vypočítavý krok. Dle jeho domněnek princ Harry společně s Meghan natáčí dokument pro Netflix a návštěvu využili pouze k napravení reputace před očima diváků a ke vzbuzení důvěry. Hanlivě mluví o "vykořisťování" královny z jejich strany.

        Více podrobností o tajném setkání či důvodu a tématu celé návštěvy veřejnosti není známo a výroky experta Toma Bowera jsou pouhými spekulacemi. Je pouze otázkou času, zda se o celé situaci dozvíme víc i ze strany královny Alžběty II., anebo si musíme počkat až na údajný dokument? 

Autor: Marie Čápová
19. dubna 2022

Žádné komentáře:

Okomentovat