úterý 19. dubna 2022

Co navštívit v Londýně, když nemáte moc času? - Prokešová 3.D

 

Co navštívit v Londýně, když nemáte moc času?

Pokud trávíte v Londýně jen pár dnů, vyplatí se zaměřit pouze na pár nejzajímavějších památek.

V Londýně je potřeba vyhradit si velké časové rezervy na cestování hromadnou dopravou. Proto je vhodné navštívit nějaké památky, které se nachází relativně blízko sebe.

Jako první památku, kterou musíte rozhodně navštívit je Big Ben a Westminsterský palác - tyto dvě památky se nachází hned vedle sebe a určitě stojí za to, je navštívit. Necelých 20 minut chůze se nachází další velmi významná památka a to je Buckinghamský palác, ve kterém sídlí královská rodina. Jako dalším krásným zážitkem, který se pojí, k návštěvě Buckinghamského paláce je proslulé střídání stráží. Nesmí tu chybět ani Tower Bridge, pohledy ze břehů a ze samostatného mostu určitě stojí za to! Most se zvedal dříve 17krát denně, teď se zvedá jen tehdy, když městem proplouvá velká turistická loď, tudíž abyste viděli zvedání mostu, musíte mít štěstí. 

A na závěr pro milovníky Sherlocka Holmese se v Londýně poblíž Trafalgar Square, nachází restaurace Sherlock Holmes. Restaurace s hlavní atrakcí výstavy věnované právě Holmesovi. Najdete zde i repliku pracovny a obývacího pokoje Holmese a Dr. Watsona. Můžete si zde vychutnat výbornou kávu nebo typická jídla pro Londýn jako je fish and chips, sendviče, londýnské řezy apod.

                                                                                                            Vypracovala: Eliška Prokešová 3.D


   















Žádné komentáře:

Okomentovat