pátek 5. listopadu 2021

Změna v autoškolách

 


Zkoušky v autoškolách skládá průměrně 100 000 lidí a pro většinu byla náhlá změna otázek v testech velký šok.

Po dvaceti letech se mění testy, protože se komisaři domnívají, že jsou otázky příliš lehké. V testech bude o 120 otázek více a z toho jich bude 20 vizuálních v podobě krátkých filmů a animací. V současné době je v testovacích sadách celkem 855 otázek a nové je doplní. Žadatel o řidičské oprávnění musí u zkoušky vyřešit 25 příkladů, v budoucnu jich má být mnohem více.

Mají přibýt nové a komplikovanější dopravní situace, otázky k cyklistům a také otázky týkající se zhoršení klimatických podmínek či náhlé dopravní nehody. Hlavním cílem nových otázek je, aby řidiči znali zákon a uměli rychle a efektivně zareagovat na problém a vyřešit ho. Měli by mít praktické znalosti a ty, pak aplikovat v praxi. Dalším cílem je také snížení nehodovosti.

Většině lidem se zdálo, že předchozí otázky jsou zastaralé a nejsou již aktuální. Mnoho komisařů si také myslí, že by nové otázky měli zopakovat i řidiči, kteří již mají řidičská oprávnění.

Pro lidi, kteří se na otázky pečlivě připraví a mají trochu logického myšlení, by to neměl být problém a ostatní, kteří to nezvládnou ani bez přípravy, by na silnici neměli co dělat.





Aneta Rajtorová

Žádné komentáře:

Okomentovat