pátek 5. listopadu 2021

5 nejkrásnějších měst evropy, které stojí za to navštívit



Přemýšlíte kam na dovolenou? Chtěli byste poznat nová místa u nás v Evropě? Tady najdete 5 nejkrásnějších měst Evropy, které určitě stojí za to navštívit.


1. Paříž

Paříž je nejromantičtější město Evropy, lidé se sem sjíždí z celého světa, aby okusili aspoň ždibeček z tohoto zamilovaného města. Paříž můžete znát také pod pojmenováním město světel nebo hlavní město módy. V Paříži je spousta památek a míst, které musíte vidět, jako například: Notre-Dame, významné muzeum Louvre, Vítězný oblouk nebo slavná Eiffelova věž. Paříž se také pyšní svou gastronomií nebo uměním, takže určitě doporučuji se do Paříže někdy zajet podívat.



2. Benátky

Jako druhé tu mám Benátky, je to město, které opravdu patří mezi nejkrásnější města světa. Toto město je protkáno kilometry vodních kanálů, které křižuje na 400 mostů. K nejzajímavějším místům patří například Canal Grande, který prochází starobylým srdcem Benátek, jako další stojí jistě za navštívení Dóžecí palác, Ponte di Rialto nebo třeba Bazilika svatého Marka.




3. Amsterdam

Opravdu krásné město, kterým procházejí kanály s lodičkami jako předešlé Benátky. Ale jedna věc, která Amsterdam odděluje od ostatních měst a je pro něj typická jsou kola. V tomto městě nepředstavují sportovní náčiní, ale slouží jako každodenní dopravní prostředek. Tyto kola si zde můžete i zapůjčit a kochat se krásou tohoto města při nádherné projížďce.




4. Vídeň

Vídeň má svoje unikátní kouzlo a zároveň patří k místům s nejvyšší kvalitou života. Je to největší město ve Střední Evropě, které se pyšní spoustou významných památek jako třeba vídeňský hradní komplex Hofburg, palácový komplex Belvedere, Schonbrunn nebo Hundertwasserhaus. Vídeň byla také označena jako nejzelenější město na světě, takže neváhejte a navštivte toto krásné město.




5. Londýn

Londýn je jedním z nejdůležitějších měst světa a patří také k nejnavštěvovanějším městům na světě. Je to město nevídané pestrosti a výjimečné vzrušující atmosféry. V Londýně si každý najde to své a je téměř nepravděpodobné, abyste byli zklamaní. Londýn nabízí spoustu míst, které jistě musíte vidět: Buckinghamský palác, Trafalgar square, Big Ben, London Eye nebo například Tower of London.


Erika Nesvadbová

Žádné komentáře:

Okomentovat