pondělí 29. listopadu 2021

Česko opět boří rekordy

 V čem konkrétně naše Česká republika boří rekordy? Ano je to opět koronavirus a to konkrétně počty nakažených. Dostali jsme se opět na stejnou cestu, jako to bylo v předchozí vlně. Nemocnice začínají hlásit stop stavy a začíná se zvyšovat čísla úmrtnosti s koronavirem. Proč tomu ale tak je? Pomohou opatření, která vláda v demisi zavádí?

V posledních týdnech přibývá den co den nový rekord v počtu nově nakažených. Ale proč tomu tak je? Je to opravdu tím, že je jen zhruba 60% naší české populace proočkováno? Je možnost, že tomu tak je, proto nynější vláda v demisi a i budoucí vláda apeluje na lidi, aby se nechali naočkovat. Spoustu známých i neznámých lidí, kteří nebyli očkování, přiznalo, že byla chyba se nenaočkovat. Také spoustu lidí tvrdí, že po očkování je bolela pouze ruka po ani ne necelá dva dny, což se dá přežít.

Jako další důvod, proč se může nákaza šířit je ta, že je ani ne měsíc do Vánoc a lidé chtějí nakupovat vánoční dárky, což se dá pochopit, ale musí se mačkat v obchodech. Proč se ale mačkají v obchodech, když už v dnešní době máme internetové nákupy, kdy je to mnohem jednodušší a také pohodlnější. Ano je pravda, že co se týče oblečení je to složitější, ale skoro u všech obchodů je možné si věc vyzkoušet a když nám nebude věc můžeme vrátit. Každopádně v nákupních centrech se shromažďuje spoustu lidí, kde hodně lidí respirátor nenosí tak jak má, všude se všichni mačkají a hlavně zde neproudí žádný čerstvý vzduch. Proč tedy vláda neomezila nakupování v nákupních centrech, ale zakázala vánoční trhy? Na vánočních trzích se skoro všichni stánkaři snažili dodržovat vládní opatření, nosili po celou dobu respirátory, vybádali své nakupující, aby dodržovali rozestupy, dokonce na zem nalepili pruhy, které znázorňují povinné rozestupy. Ale hlavně zde proudí čerstvý vzduch. 

Musíme se snažit dodržovat vládní opatření, i když to občas někoho opravdu štve. Věřme, ale tomu, že když budeme opatření dodržovat, vysekáme se z této bídy a budeme zase moc normálně žít. Musíme tomu opravdu věřit, protože když budeme opatření porušovat nikdy, ale nikdy se z toho nedostaneme. Nemocnice to nebudou zvládat a bude umírat spoustu lidí a to nikdo nechce



Adéla Pantoflíčková, 4.D

Žádné komentáře:

Okomentovat