čtvrtek 9. ledna 2014

Nový rok, nové JÁ?!
 
 
 
 
Jako každý rok si vetšina z nás dá o půlnoci na nový rok, tedy pokud je ve stavu, kdy může racionálně uvažovat, nějaké to předsevzetí. Jedná se o předsevzetí různého typu, různé obtížnosti, ale často se předsevzetí opakují.
Jenže převážně nás to stojí obrovskou námahu, sílu a přemlouvání se. Jak se ale správně odpíchnout,abychom vydrželi déle, než do konce ledna? Chceme udělat tlustou čáru za naším dosavadním životem a začít od znova, jenže chceme, aby to šlo samo..
Pravidlem číslo jedna je položit si základní otázku: PROČ?  Protože musím, protože to vadí kamarádce, mámě, tátovi, tetě, přítelkyni, příteli… Už tohle samo o sobě je velmi špatná odpověď. To, co chcete, musíte dělat hlavně sami pro SEBE! Vy sami chcete nějakou změnu. Je lehké si dát nějaký cíl, ale je těžší ho dodržet, čímž se dostáváme k bodu číslo dvě.
 
Určete si CÍL. Chce to cíle, které jsou reálné a snadno dosažitelné, tudíž to chce si dávat menší cíle a jakmile jeden zdoláte, stanovíte si další a tím si nejen plníte novoroční předsevzetí, ale vaše sebevědomí se tím posilujete, začínáte věřit, že něco, co si stanovíte dodržíte a budete se cítit lépe ve svém těle. Budete více vyrovnaní.
 
Dalším krokem, který vám může pomoc je to, že se se svým cílem podělíte se svojí rodinou, kamarády, blízkými, prostě s kýmkoli chcete a on vás v tom bude podporovat, pomáhat vám a možná se k vám i přidá.
 
A hlavně nerezignujte, když se něco hned nedaří. Nic nepřichází zadarmo a všechno úsilí bude nakonec po zásluze odměněno. Hlavní je být spokojený sám se sebou a nebrat ohledy na ostatní, pokud vám to nepřejí, jenom závidí.
 
Hodně štěstí
Valentová 3.B
 

Žádné komentáře:

Okomentovat