čtvrtek 22. listopadu 2012

Bondovka!



Současná doba je hlavně o čase. Máte málo času na cokoli, většinou někam spěcháte, spousta věcí vás štve a následkem je stres. Co takhle se odreagovat u opravdu skvělého filmu?  Daniel Craig je zpět jako agent 007 v nové, již dvacáté třetí bondovce s názvem SKYFALL, ve které to Bond opravdu nemá lehké. V sázce je jeho loajalita vůči M, kterou pronásleduje minulost. Opět jsou ve filmu krásné a přitažlivé ženy, spousta napětí a velice neočekávaných situací. Děj je dokonale promyšlený, a proto dokáže snadno udržet divákovu pozornost, dokonce  i když třeba neviděl všechny předchozí díly, nebo není fanda tohoto žánru. Naopak znalce dokáže překvapit svojí originalitou. Hlavní znaky si ale přesto zachoval. Proto získal velice kladné hodnocení jak u diváku, tak u kritiků.

Přesto měl film problémy se svým dotočením kvůli finančním potížím, které se naštěstí vyřešily. Tento díl je součástí celoročních oslav k 5O. výročí premiéry Dr. No, který je v pořadí první díl o Jamesi Bondovi z roku 1962. Britská zpěvačka a skladatelka Adele napsala a nahrála titulní skladbu Skyfall, která vyšla 5. října, přesně 50 let od premiéry prvního dílu na tzv. James Bond day.

Podle mého vlastního názoru, to byl jeden z nejlepších filmů, který jsem za poslední dobu viděla a u kterého jsem se za celých 144 minut ani chvilku nenudila. Zaujaly mě jak efekty, tak herecké výkony. Více už vám však neprozradím, uvidíte sami.



                                                                    Andrea Lomozová

Žádné komentáře:

Okomentovat