středa 28. listopadu 2012

Kokosoví sněhuláci

Cukroví
Délka přípravy: 45 minut
Náročnost přípravy: nízká
Počet: 4 sněhuláci


Ingredience:

  • 6 griliášových vlnek
  • plechovka zahuštěného slazeného plnotučného mléka
  • 150 g strouhaného kokosu (též na obalení)
  • 40 g sekaných mandlí
  • oranžová a černá potravinářská barva
  • 1 lžíce marcipánu
  • 4 čokoládové penízky
  • 2 bonbóny marshmallow
  • moučkový cukr
  • želé proužky
Postup:

1.      Griliášové vlnky rozdrťte válečkem na těsto a nasypte je do mísy.
2.      Poté drť důkladně promíchejte se zahuštěným slazeným plnotučným mlékem, kokosem a mandlemi a na deset minut dejte uležet do lednice. Z hmoty vytvořte 4 velké koule, 4 střední a 4 nejmenší, obalte je v kokosu a sestavte z nich čtyři sněhuláky.
3.      Marcipánovou hmotu obarvěte oranžovým a černým potravinářským barvivem.  Z oranžového vytvarujte 4 nosy a z černého odkrojte malé kousky, udělejte z nich oči a knoflíky. Vše zatlačte do sladkých koulí.
4.      Želé proužky nakrájejte a udělejte z nich šály pro sněhuláky.
5.      Na hlavu sněhuláka dejte vždy čokoládový penízek a navrch  půlku marshmallow a důkladně pocukrujte.
6.      Sněhuláky postavíme na talíř vysypaný kokosem jako sněhem.
 
Monika Faltusová

Žádné komentáře:

Okomentovat