Vánoce se blíží a s nimi
i každoroční pečení cukroví. Proto jsme si pro Vás připravily recept na skvělé,
jednoduché a hlavně výborné perníčky.
Co
budeme potřebovat na těsto? (Ingredience)
·
650 g hladké mouky
·
250 g moučkového cukru
·
100 g medu
·
50 g másla
·
4 celá vejce
·
10 g jedlé sody
·
2 lžíce kakaa
·
2−3 lžičky koření – skořice, hřebíček
·
1 vejce na potření perníčků
Postup
přípravy těsta:
Výše uvedené
suroviny zpracujeme v těsto, které necháme do druhého dne odležet. Druhý den
vyvalujeme cca 3 mm silné plátky, ze kterých pomocí formiček vykrajujeme
různé tvary. Pečeme asi 10 minut při 180 °C dozlatova. Horké perníčky
potíráme rozšlehaným vajíčkem, aby se leskly. Perníčky můžeme ozdobit bílkovou
polevou dle svého gusta. Kutilové si s perníčky jistě vyhrají, protože
můžou vyzdvihnout svou fantazii. Samozřejmě můžeme servírovat i bez polevy.
Co budeme potřebovat na bílkovou polevu? (Ingredience)
·
150 g moučkového cukru
·
1 bílek
·
½ lžičky škrobové moučky (Solamyl)
·
Pár kapek citronové šťávy
Postup přípravy polevy:
Dvakrát přesátý moučkový cukr vymícháme
s přepasírovaným bílkem, škrobovou moučkou a citronovou šťávou
dohladka. Poleva by se neměla roztékat. Pomocí sáčků na zdobení kreslíme na
perníčky ornamenty.