CHEESECAKE
Ingredience:
·
170g
máslových sušenek
·
70g
másla
·
500g
mascarpone
·
3
vejce
·
100g
moučkového cukru
·
2
lžíce citronové šťávy
Postup:
1.
Sušenky
rozmixujeme v robotu a poté je smícháme s rozpuštěným máslem.
2.
Sušenkovou
směs nasypeme na dno kulaté formy, vyložené pečícím papírem a dlaněmi
přitlačíme (můžeme si pomoci skleničkou). Na kraji těsto trochu zvedneme do
boku formy, pečeme v troubě, předehřáté zhruba na 180stupnu, zhruba 10
minut.
3.
Mezitím
si připravíme krém, ručně smícháme mascarpone s cukrem, poté přidáme po
jednom vejce a dochutíme citronovou šťávou.
4.
Krém
nalijeme na mírně vychladlý korpus, pečeme v troubě na 160 stupňů
přibližně hodinu, pro ideální výsledek vložíme pod formu na spodní rošt pekáč
naplněný vodou.
5.
Po
upečení necháme cheesecake dostatečně vychladnout, nejlépe ho necháme odležet
přes noc.
6.
Typ na ozdobení:
čokoláda, ovoce, ovocné pyré či jiné ingredience.
Hrabová, Jirmanová 4.F
Žádné komentáře:
Okomentovat