Cheesecake patří jednoznačně mezi nejpopulárnější koláče na světě. Existuje několik druhů. Sladký, slaný, pečený a nepečený. My si dnes ukážeme recept na pečený makový cheesecake. Věděli jste však, že si můžete připravit zdravější a stejně chutnou verzi?
INGREDIENCE:
- 70 g mletého máku
- 30 g strouhaného kokosu
- 100 g ovesných vloček
- 100 ml mléka
- 2 pl kokosového oleje
- sladidlo podle chuti (např. trošku stévie nebo kokosového cukru)
- 500 g polotučného tvarohu (je na Vás, jaký si zvolíte)
- 40 g kokosového cukru (nebo jiného sladidla)
- 2 vajíčka
- šťáva z poloviny citronu
- citronová kůra
POSTUP:
Všechny ingredience na korpus smícháme a vzniklou hmotu natlačíme do dortové formy. Poté smícháme ingredience na náplň, kterou na závěr ochutíme šťávou z citronu a citronovou kůrou. Náplň pak nalijeme do formy s korpusem. Cheesecake pečeme na 180°C po dobu 40 minut.
Bude to těžké, ale nebuďte nedočkaví a nechte upečený cheesecake dostatečně vychladnout. Nejlépe, když ho umístíte na pár hodin do lednice.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Kristýna & Radka, 3.E
Žádné komentáře:
Okomentovat