Cukroví
Délka přípravy: 45 minut
Náročnost přípravy: nízká
Počet: 4 sněhuláci
Ingredience:
- 6 griliášových vlnek
- plechovka zahuštěného slazeného
plnotučného mléka
- 150 g strouhaného kokosu (též na
obalení)
- 40 g sekaných mandlí
- oranžová a černá potravinářská
barva
- 1 lžíce marcipánu
- 4 čokoládové penízky
- 2 bonbóny marshmallow
- moučkový cukr
- želé proužky
Postup:
1. Griliášové vlnky rozdrťte válečkem
na těsto a nasypte je do mísy.
2.
Poté drť
důkladně promíchejte se zahuštěným slazeným plnotučným mlékem, kokosem a
mandlemi a na deset minut dejte uležet do lednice. Z hmoty vytvořte 4 velké
koule, 4 střední a 4 nejmenší, obalte je v kokosu a sestavte z nich čtyři
sněhuláky.
3.
Marcipánovou
hmotu obarvěte oranžovým a černým potravinářským barvivem. Z oranžového vytvarujte 4 nosy a z černého
odkrojte malé kousky, udělejte z nich oči a knoflíky. Vše zatlačte do sladkých
koulí.
4.
Želé proužky
nakrájejte a udělejte z nich šály pro sněhuláky.
5.
Na hlavu
sněhuláka dejte vždy čokoládový penízek a navrch půlku marshmallow a důkladně pocukrujte.
6. Sněhuláky postavíme na talíř vysypaný
kokosem jako sněhem.
Monika Faltusová