středa 27. března 2024

Dospívající používají krémy proti vráskám, řídí se radami ze sociálních sítí

 

    Sociální sítě a zejména platforma TikTok jsou plné tipů od influencerů, jakou kosmetiku používat s kombinacemi s čím a proč. Většina z těchto lidí ale nejsou odborníci a jejich rady proto mohou dospívajícím ublížit. Tato problematika se týká všech dospívajících, kteří se snaží o svou pleť pečovat a hledají pomoc na internetu.

    V době dospívání jsou děti velice snadno náchylné k tomu podléhat nejnovějším trendům. Není proto  pro influencery náročné ani obtížné ovlivnit a přimět je začít používat produkty, které pro ně mohou být nebezpečné.

    Základní snahou influencerů je prodat produkty na základě jejich reklamy a získat benefity od firmy či značky, kterou propagují. Ne vždy ale tito lidé domyslí, že jejich videa v dnešní době sleduje i cílová skupina, která by neměla. Influenceři ve věku 25-30 let a více potom mohou propagovat produkty vhodné pro jejich pleť dospívajícím dívkám a chlapcům, kteří tento produkt začnou používat na základě toho, že vidí, že jejich idolům to prospívá.

     Mladá pleť ale nic z vyvinutých přípravků pro zralou pleť nepotřebuje a například s retinolem nebo kolagenem, které jsou obsaženy v ,,omlazujících“ krémech je důležité zacházet velmi opatrně. Pleť dospívajících je navíc velmi citlivá a nevhodné přípravky mohou vést ke zničení jejich pokožky.

    Nejvíce tento problém mohou ovlivnit rodiče, kteří se svými dětmi mohou probrat, jaký typ kosmetiky je pro dítě nejlepší, nebo jim zařídit konzultaci s dermatologem. 


                                                                                                                            Nelibová Barbora, 4.E

        

Žádné komentáře:

Okomentovat