středa 15. února 2023

 Titanic se po 25 letech vrací do kin

    Světoznámý oscarový film Jamese Camerona Titanic letos slaví 25. výročí od své premiéry. V rámci tohoto výročí byla do kin uvedena remasterovaná verze, která má vysokou snímkovou frekvenci a promítá se ve 3D a 4DX verzi.

    Titanic je americký film, který byl v roce 1997 natočen režisérem Jamesem Cameronem. Získal mnoho oceněních, včetně 11 Oscarů a Cenu Akademie za nejlepší film roku. Film je silně inspirovaný katastrofou zaoceánské lodi Titanic roku 1912. Patří mezi nejnákladnější filmy v historii světové kinematografie a s celkovými tržbami ve výši 2,2 miliardy dolarů také patří mezi nejúspěšnější filmy všech dob. Tento film je často označován za ten nejromantičtější, protože celý film je o lásce, která překonává hrůzy katastrofy a jak se dva lidé pro sebe dokážou obětovat.

    Tento film byl velmi nákladný, protože pro natočení nechal režisér Cameron postavit téměř stejnou kopii lodě a dal postavit i obrovskou nádrž, ve které ji poté nechal utopit. V roce 1955 se  Cameron vypravil na několik ponorů k již objevenému vraku a podmořské záběry, které pořídil, pak ve filmu použil. 





Zuzana Buňatová, 3. E

Žádné komentáře:

Okomentovat