pondělí 30. ledna 2023

ŠKOLA, ČI AUTO ŠKODA?

Škoda Auto je velice známou značkou aut nejen v České republice, ale v celém světě. Dokonce v nejlidnatější zemi světa se statisíce českých „Škodovek” prohání po čínských silnicích. Oblíbená je ovšem hlavně v Evropě. Mladoboleslavská „Škodovka” spadá pod koncern Volkswagenu, i když její historie začala v Česku.
Možná i pro to, že historie této firmy má české kořeny, ji studenti naší školy mohli navštívit a podívat se do děje výroby aut. Jako první se vydali na návštěvu do Mladé Boleslavi studenti 2.A a 3.C ve čtvrtek 19.1.2023. Ti si mohli užít nejen den volna od školy, ale také se dozvědět velice zajímavé informace, které se jim můžou hodit do hodin ekonomiky.
Měli možnost si prohlédnout celkově dva sektory výrobny, svařovnu a lisovnu, ale hlavně muzeum. Nejen, že byli překvapeni množstvím informací typu, že spodek karoserie je ze stejných částí jako u Audi, ale viděli i výrobu auta v akci.
Celkově tato exkurze byla velice zajímavá, ať už prohlídka muzea, tak i sektorů. Výklad byl obohacen vtipnými poznámkami a otázkami na studenty. Většina z nich si po konci tohoto výletu určitě přála, aby si mohli koupit speciální model, který byl vidět v muzeu a okouzlil svojí krásou jak dívčí, tak i chlapecké osazenstvo. Další třídy ještě čekají na svoji návštěvu, ale můžou si být jistí tím, že až se budou vracet, úsměv na tváři jim chybět určitě nebude.


Karolína Řezníčková, 2.A

Žádné komentáře:

Okomentovat