neděle 29. ledna 2023

Senegal

Se školou jsme se v úterý 3. ledna vydali do kulturního domu na Ládví, kde jsme strávili následující 2 hodiny. V sále pro nás byla připravena přednáška společně s filmem o Senegalu. Usadili jsme se a zanedlouho po představení začal film o třech odvážných mužích, kteří se sami vydali do Senegalu na tři měsíce, kde po tuto dobu cestovali terénním autem. Muži začali ze severu, který je spíše chudá část této nádherné země. Ukázali nám doly, pracující rodiny, kde i děti se musí zapojovat. Například když je spouští do těchto dolů pomocí lana, protože jsou prostory velmi stísněné. Děti sbírají hlínu a rodiče dále rýžují zlato.
Dále pokračovali vesničkami na jih, kde typickými byly rituály a wrestlingové zápasy, které zde jsou brány velmi vážně, až do hlavního města Dakar, které se již velmi liší od severní části země a je civilizované. Znaky bývalé francouzské kolonizace jsou zde stále vidět a mimo jiné tu ročně pořádají hudební festival „Jazz de Saint Louis”.
Přestože obyvatelé zprvu působili nespokojeně, během cesty se zjistilo, že Senegalci jsou plní radosti, úsměvů, kultury a nadání.
Během filmu jsme dostávali i zvlášť popis od moderátorů a celkově byla přednáška velmi dobře připravená a film nádherně natočen.

Zdenka Veselovská, 2.A

Žádné komentáře:

Okomentovat