pátek 24. června 2022

Je kyberšikana ShopaholicAdel oprávněná?

 

Je kyberšikana ShopaholicAdel oprávněná?

Téměř každý z nás se v posledním půl roce zaslechl pseudonym Shopaholic Adel. Tato slečna, pravým jménem Adéla Pulcová, již nějakou dobu vystupuje na sociálních sítích jako influencerka. Bohužel je influencerkou velice kontroverzní a to v lidech vzbuzuje nenávist a zlost, kterou ventilují skrz falešné účty a této slečně slovně ubližují. Tato slečna prožívá kyberšikanu.

Vše začalo v roce 2013, kdy šla Adéla do pěvecké soutěže Superstar, kde však místo úspěchu schytala spíše výsměch. Po odvysílání, jako by se po Adéle slehla zem. O hubené a veselé slečně dlouho nikdo nic neslyšel. Až v roce 2021, kdy začala Adéla přidávat videa na sociální síť TikTok. Začala sem dennodenně přidávat hrstku videí v podstatě o ničem. Okolí to přišlo směšné. Okolí začalo tyto videa předávat dál. Okolí začalo Tiktokerce slovně ubližovat. Začala kyberšikana. Adéle se kyberšikana nelíbila a jak už to tak bývá začala proti agresi jíti agresí. Oboustranná agrese neustále rostla. Vygradovala až do úplného stáhnutí se Adély ze sociálních sítí. Opět.

O nějakou dobu později si lidé začali všímat, že se Adéla znovu začala objevovat a to konkrétně na sociálních sítích Instagram a Youtube. Zase zde byli lidé, kteří si začali vytvářet falešné účty a Adéle nadávali i jinde, než jen na TikToku. Tato kyberšikana roste každým dnem. Každým dnem je větší a pojďme si říci, ať už je kdokoliv a čímkoliv jiný, zvláštní nebo směšný, nikdo z nás nemá právo ho zesměšňovat, vysmívat se mu a dávat mu najevo, že je něco méně než my.

Ano, možná je její vystupovaní a její hlášky nějakým způsobem legrační. Přiznám se, i já se nad jejími videi ráda zasměju, nikdy by mě ale nenapadlo, vytvořit si falešný účet a nadávat ji či jí přát smrt.

Závěrem bych chtěla říci, že tato slečna opravdu nedělá nic špatného a svým vystupováním nikomu neubližuje. Pojďme se pokusit přestat ubližovat i my jí a svět bude zase o jeden úsměv veselejší.

                                                                                                                                                            

                                                                                                                                    Johana M. 3.F







Žádné komentáře:

Okomentovat