pondělí 29. listopadu 2021

Krásné město Lisabon

 V létě jsem měla možnost studovat měsíc v Lisabonu, a proto bych chtěla napsat pár tipů, co navštívit. Lisabon je hlavní město Portugalska. Je to jak město kultury, tak také různých sportů, atrakcí, výborných restaurací, barů a klubů. 


Určitě stojí za to udělat si výlet do Sintry. Je to oblast na okraji Lisabonu, a proto je lepší udělat si na tento výlet čas většinu dne. Sintra je plná různých památek a muzeí.  Palácio da Pena určitě každého zaujme svých nezvyklým vzhledem, který není pro naši kulturu častý. Dá se jít i dovnitř a zjistit tak něco víc o kultuře Portugalska, protože se  dost liší od té naší. Hned u paláce se dá navštívit obrovská zahrada, ve které se ale také dá lehko ztratit.



Nejvíc historických památek v Lisabonu se nachází ve čtvrti Belem. Je zde například Torre de Belém, klášter sv. Jeronýma, památník objevitelů, který připomíná éru mořeplavců, dále také muzeum moderního umění a mnoho dalšího.V Belemu můžete najít jednu z prvních pekáren, kde prodávají typické Lisabonské Pastel de nata. Jsou to tradiční koláčky, které najdete v Lisabonu opravdu na každém rohu.


Lisabon je celkově dost umělecky založen. Po celém Lisabonu můžete vidět spoustu graffitu a uměleckých míst. Mezi jedno z nejzajímavějších míst patří určitě LX factory. Je to nejnavštěvovanější umělecké místo v Lisabonu. Nachází se tam spoustu restaurací, obchůdků, galerií, knihoven, ateliérů které mají opravdu netradiční vzhled zvenku i zevnitř. Určitě stojí za to se tam podívat a udělat si pár zajímavých fotek.


Jelikož se Lisabon nachází u Atlantského oceánu, je tu také velký výběr míst, kde se nacházejí pláže, různé zátoky a útesy. Do Lisabonu jezdí hodně lidí také kvůli surfování, které je zde dost oblíbené. Nejvíce oblíbené místo pro začátečníky na surfu je Carcavelos, kde je spoustu instruktorů u kterých si můžete zaplatit lekce.

Myslím si, že Lisabon určitě stojí za navštívení, kromě těchto pár míst je jich tam spoustu dalších velice zajímavých. Doufám, že vás tento článek aspoň trochu zaujal a popřemýšlíte o tom Lisabon navštívit.

 Bleyerová 4.B

Žádné komentáře:

Okomentovat