úterý 15. června 2021

Letní olympijské hry pouze s japonskými diváky!!

    V posledních týdnech je velkým tématem rozhodnutí mezinárodního olympijského výboru o tom, že letošní hry se kvůli celosvětové pandemii letos budou konat bez zahraničních diváků. Diváci, kteří si lístky již stačili zakoupit, se ale samozřejmě nemusí ničeho obávat. O své peníze samozřejmě nepřijdou, všechny jim budou vráceny na účet, z kterého byla platba odeslána.

 Hned po této nemilé zprávě se začalo spekulovat o tom, že dokonce několik sportovců za těchto podmínek ani nechce na hrách vystupovat. Musíme však dát sportovcům za pravdu, že bez diváků z celého světa to pro ně bude zvláštní, prázdné a atmosféra, která se díky nim vždy zase o něco zlepší a sportovci od nich načerpají novou a pozitivní energii, bude díky divácké absenci značně omezená. 

 Letos, tedy v roce 2021 je to historicky poprvé, kdy se Olympijské hry konají bez diváků z jiných zemí, než ve které se samotné hry odehrávají. Přitom je vlastně velkým zázrakem, že se vůbec mohou LOH (Letní olympijské hry) konat.

Každý z nás si asi také vzpomíná na to, že se hry vůbec ani odehrávat nemuseli. Původně totiž, (po fiasku s hrami v roce 2020, které překazila pandemie) se hry už vůbec nemuseli ani "s odstupem" konat.

 Myslím si, že si každý z nás pamatuje tuto rok starou situaci. Pomalu se také počítalo s tím, že hry se budou znovu konat, až za čtyři roky. tzn. v roce 2024. Kvůli obrovským nákladům, a aby tokijská metropole zbytečně nepřišla o vynaložené peníze se olympijská asociace a tokijská vláda rozhodla, že hry se tedy budou konat "s odstupem" v roce 2021.

                                                                                                                  Iveta Troppová, 3.F

Žádné komentáře:

Okomentovat