úterý 15. června 2021

Kam v Praze?

Venku je hezké počasí a vy nevíte, kam s kamarády či rodinou po Praze, aby tam nebylo mnoho lidí? Samozřejmě všichni známe Náplavku, Petřín, Riegrovy sady, … ale na těchto místech sami určitě nebudete, co tedy nezajít na jiná hezká místa? Nevíte kam? Tak to jste na správném místě, jelikož dnes vám v tomto článku představím 3 hezká místa, o kterých jste možná ani nevěděli.

Klánovický les Klánovický les se nachází na východě Prahy a díky jeho rozloze 1 030 ha se stává největším lesním komplexem v Praze. Nejen, že je zde krásná příroda, ale také tudy prochází několik turistických stezek a najdeme zde i dva cyklistické okruhy. Další zajímavostí je naučná stezka vedoucí po celém lese, která je dlouhá 12, 5 km.

Dívčí hrady Dívčí hrady se rozkládají na kopci zvaném Děvín společně ještě s přírodní památkou Ctirad a přírodním parkem Prokopské a Dalejské údolí, které určitě také stojí za návštěvu. Dívčí hrady jsou propojeny s městskou částí Prahou 5 - Smíchov. Mimo hezkého výhledu zde můžete navštívit vyhlídky, které vám umožní sledovat Převalské koně, kteří zde mají velký výběh.


Radotínské údolí Radotínské údolí nalezneme na jihovýchodě Prahy. Považuje se za nejcennější přírodní rezervaci a to díky 600 druhů vyšších rostlin a výskytu ojedinělých druhů hmyzu. K tomu všemu část území leží v CHKO Český kras. Zajímavostí jsou zde pozůstalé mlýny z předešlých století. 


Doufám, že jste se dozvěděli něco nového a při nejlepším, že se na tyto místa rozhodnete vydat. Nezapomínejte, že je v Praze několik krásných míst, které také stojí za návštěvu a velice často byste ani neřekli, že se něco takového na území Prahy vůbec vyskytuje.
Laštovková Kristýna

Žádné komentáře:

Okomentovat