úterý 29. září 2020

Rekapitulace roku 2020 (fejeton)

    Na začátek roku 2020 jsme se všichni zvesela těšili. Pak ovšem přišla tvrdá rána reality, kdy nás mladé desetiletí profackovalo a ještě se nám vysmálo. Není sporu o tom, že se toho za těch pár měsíců stihlo udát opravdu hodně. Pojďme společně zavzpomínat, čím vším náš rok 2020 zatím nezabil.


    Pro začátek roku se leden rozhodl pohrozit třetí světovou válkou, která měla započít konfliktem mezi USA a Íránem. K tomu naštěstí nedošlo, třetí světová válka nenastala a čeští mladíci tak mohli zůstat doma u svých telefonů.

     Únor usoudil, že hrozba války byla málo, a tak spálil Austrálii, nejspíš jen tak z rozmaru. Spálení Austrálie  asi nebyla dost velká zábava, tak ji hned na to zaplavil. Velká část světa, která ani neshořela, ani se neutopila, byla zasažena hurikány. S těmi jsme se měli co dočinění i my, když hurikán Sabina rozcuchal účesy hned několik teenegerských výrostků.

       V březnu se nám představil COVID-19 jako něco krapítek složitějšího než běžná rýmička. Jeho započetí údajně odstartoval jeden z čínských občanů, který se rozhodl, že posvačí netopýra. Svačení netopýrů se ukázalo jako nepříliš dobrý nápad, když jeden z důsledků je celosvětová pandemie a desetitisíce mrtvých. Kdo by to byl čekal? Snad alespoň chutnal netopýr dobře.

        Na další tři měsíce se veškerá populace vytratila, ze všech ulic. Studenti se nemohli vynachválit distanční výuku, o které se jim dodnes zdají noční můry. Mnoho pracujících si mohlo užít práci z domova, která se ne vždy dělá jednoduše, při některých profesích (např. krotitel lvů). Gameři údajně nezaznamenali žádný rozdíl. 

     Přes prázdniny, jsem zažili vcelku klid a spousty lidí si uvědomilo, že započínající apokalypsa není zas tak horké téma, jak se nám snaží média tvrdit. Září, ale znamenalo konec přestávky a vše se zase ubírá k boji o život, na který jsme za těch pár měsíců víceméně zvyklí. Jediná věc, co nikdo nečekal, je strach mladistvých otevřít aplikaci Instagramu, ve strachu ze žlutého vykřičníku. 


 

Poslední rána, které si všimli pouze studenti MJK, se udála 29.09.2020, kdy se chybou programu rozhodily veškeré rozepsané články školního časopisu, a tak je i tento rozpolcen na dvě graficky nesourodé poloviny.
Od svého počátku se nás rok 2020 pokouší zabít nespočtem různých způsobů, a to je teprve září. Co nás čeká v dalších měsících, se můžeme jen dohadovat. Internetoví spekulanti si ale stojí za názorem, že již v dubnu nás čeká návštěva mimozemšťany a totální zotročení většiny obyvatelstva lidské rasy. No uvidíme. Nutno podotknout, že navzdoory všemu, co se stihlo udát, je stále většina z nás naživu, a tak rok 2020 považuji jako absolutní úspěch. - David Durdis

Žádné komentáře:

Okomentovat