středa 16. září 2020

Co když mě nemá ráda moje kočka?

Kočky patří se psy mezi nejoblíbenější domácí mazlíčky na světě. Občas soužití s nimi dá zabrat, ale nezoufejte. Tady máte pár typů a rad jak mít dobrý vztah s Vaší kočkou.

  Jak správně pečovat o kočku

1) Kočce připravte potřebný prostor: Kočky milují svůj čas pro sebe, spánek, klid, hraní a čistotu. Když kočce připravíte klidné a čisté prostředí, bude klidnější a připravená na interakci s Vámi a později Vás přijmout za "rodiče".

  2) Kočku pravidelně krmte: Nálada kočky záleží také na jejím pocitu v žaludku, to závisí na jejím pravidelném stravování. Když kočku budete krmit, za nedlouho si s Vámi vytvoří pouto a Vás si zamiluje.

3) Dávejte ji pamlsky: Pokud kočka váhá jestli k Vám má přijít, položte si na dlaň jeden pamlsek a zavolejte její jméno. Ona sama přijde a nechte ji ho sníst. Spojí si s Vámi pocit odměnění a bude se ve Vaší přítomnosti cítít příjemně.

4) Čistěte kočce záchod každý den: Jak už bylo zmíněno, kočky milují čistotu. Proto je velice důležité abyste jí čistili záchod každý den. Jestli máte více koček, každá by měla mít svůj vlastní.

5) Vaše kočka musí být zdravá: Zdravá kočka rovná se šťastná kočka. Pozorujte jestli nemá nějaké příznaky nemoci (pokud ano, vemte ji k veterináři), dávejte ji kvalitní jídlo a starejte se o ni.

 6) A to nejdůležitější! Travte čas s kočkou: Kočce se věnujte ve vhodnout denní dobu, chovejte se k ní jemně a lásky plně, respektujte, že nemá pořád náladu - nechte ji ať sama přijde, hlaďte ji a hrajte si s ní, opětujte náklonost kočky a mluvte s ní.

Nečekejte, že výsledky uvidíte hned. Mějte s ní trpělivost.

  Babiánková

Žádné komentáře:

Okomentovat