úterý 4. února 2020

Tipy, co dělat proti nudě



Tipy, co dělat proti nudě

Jarní prázdniny se nezastavitelně blíží, a kdo by se ze studentů nebo učitelů netěšil? Celý týden volna, který můžeme strávit na výletech, na dovolené, s našimi blízkými… hlavně v klidu.
Ale jak takové prázdniny strávit naplno, abychom nepromrhali celý týden? Většina studentů na základních a středních školách tráví své prázdniny stejně – doma, tam kde se celý týden zavřou v pokoji, a čekají, až prázdniny skončí, aby mohli zpátky do školy, kde si stěžují na to, jak chtějí další prázdniny. A to je špatně!

Opravdu „nemáme co na práci“? Opravdu není věc, která by nás donutila vstát, a strávit prázdniny podle našich představ? Čím dál tím více lidí věří, že „kousat se“ doma nudou je jejich pravý odpočinek, a věc, se kterou jsou oni sami spokojení, ale není tomu tak. Vše to je jen v naší hlavě.
Tento článek Vám může pomoct načerpat novou inspiraci k tomu, jak trávit svůj volný čas.

Za prvé – vypněte internet!
Ano, v dnešní době se to zdá jako nelehký úkol, vždyť „na internetu je tolik věcí co dělat“! Můžeme hrát hry, sledovat videa, seriály, filmy… a není to nakonec to, co nás právě nudí? Tyto věci na internetu dělá každý z nás ve své denní rutině, jen o prázdninách je dokážeme dělat celý den.

Za druhé – dělejte kreativní práci
Kreativní prací se myslí to, co dokážeme dělat rukama, věc která nás inspiruje, a rozvine naše myšlení. Malujte obrazy, pište knihu, básně, povídky, cokoliv co vidíte! Čtěte knihy, nebo odborné články na témata, která Vás vždycky zajímala, jen jste to odkládali kvůli času, tak hádejte co – teď ten čas máte!

Za třetí – buďte více společenští
Rada, kterou vždy slyšíte ze všech stran, ale má něco do sebe. Ne všichni jsme totiž extroverti, kteří by se dokázali bavit s jakýmkoli člověkem, ale proč nepřekonat svoje hranice a nezkusit to? Trávit čas s přáteli můžeme i přes sociální sítě, ale nic nedokáže nahradit rozhovor mezi lidmi přímo z očí do očí.



Jungwirtová, 3.E

Žádné komentáře:

Okomentovat