úterý 4. února 2020

Tajemství sirtfood diety: zpěvačka Adele zhubla 40 kilo!



  Britská zpěvačka a skladatelka Adele (31) se změnila k nepoznání. Na fotkách z vánočního večírku a z pláže na souostroví Malé Antily odhalila světu zcela jiné křivky, než na které byli fanoušci doposud zvyklí.


 Zobrazit zdrojový obrázek


       Adelina bývalá osobní trenérka Camila Goodisová prozradila médiím, co za změnou této zpěvačky stojí. Jelikož Adele nikdy nebyla milovníkem sportovních aktivit, vsadila především na nový stravovací plán - sirtfood diet.





       Sirtfood diet neboli sirtuinová dieta je již delší dobu populární po celém světě. Povoluje totiž i červené víno a čokoládu! Kromě Adele má s touto dietou zkušenost spousta celebrit, včetně sester Middletonových, Pippy, vévodkyně Kate nebo modelky Gigi Hadid.





      Podstatou samotné diety je především konzumace potravin bohatých na polyfenoly, které v našem těle aktivují sirtuiny, což jsou enzymy, které napomáhají spalování tuků. Polyfenoly můžeme najít především v zeleninových šťávách, borůvkách, rybízu, granátovém jablku, kávě a hořké čokoládě, citrusech atd. Člověk by také neměl sníst více než 1500 kcal denně. Sirtfood dieta zaručuje úbytek váhy bez ztráty svalové hmoty. Moudří však vědí, že všechno má své pro a proti. Sirtfood dieta podle odborníků nemůže být z dlouhodobého hlediska účinná. Bude-li se člověk chtít někdy vrátit ke svým přirozeným stravovacím návykům, přijde na řadu takzvaný jo-jo efekt.





       Chcete-li tuto dietu někdy vyzkoušet, zvažte nejdříve všechny plusy a minusy a poraďte se s odborníkem. Žádná striktní dieta našemu tělu neudělá dobře, pokud nevíme přesně, jak na ni. A pokud na rozdíl od Adele nemáte nechuť k pohybovým aktivitám, určitě vsaďte raději na sport a na pestrou stravu!






Adéla Krupková, 3.E

Žádné komentáře:

Okomentovat