úterý 15. září 2015

ČEŠI POSTOUPILI NA EURO!



Česká republika se kvalifikovala pošesté za sebou na mistrovství Evropy ve fotbale 2016. Tým trenéra Pavla Vrby po zápase s Lotyšskem (2:1) si dva zápasy před koncem zajistil přímý postup a ve skupině neskončí hůř než druhý.

Trenér Vrba se rozhodl po předchozím duelu udělat v sestavě pár změn. Na pozici hrotového útočníka postavil místo Davida Lafaty Milana Škodu, a zálohu podpořili Daniel Kolář a Josef Šural. Právě tento liberecký záložník přihrál na první gól českého týmu, který vstřelil David Limberský.
Poté ale nepokračoval ve stejném duchu a svou chybou málem zapříčinil gól do české branky, avšak domácí útočník Karasauskase v rozhodujícím okamžiku upadl.

Češi se po tomto incidentu rychle vzpamatovali a díky přesné "dělovce" Vladimíra Daridy zvýšili svůj náskok na 2:0. Za tohoto stavu se oba týmy odebraly do šaten.

Ve druhém poločase český tým polevil a v 73. minutě přišel trest v podobě tečované střely Zjuzinse, na kterou Čech nedosáhl. Tím soupeř snížil na 2:1. Tento výsledek udrželi Češi až do úplného závěru  dva zápasy před koncem kvalifikace si zajistili postup na Euro.

Výsledek obrázku pro česko euro 2016
Jan Malík 3.F, Thomas Ištok 3.B

Žádné komentáře:

Okomentovat