čtvrtek 4. října 2012

Tvarohová bábovka



Ingredience

·         160 g másla (máslo kostka)

·         250 g cukr krupice

·         500 g tvarohu (měkký tvaroh v misce)

·         špetka soli

·         200 g dětské krupičky

·         prášek do pečiva (celý sáček)

·         kůra a šťáva z půlky citrónu (není nutné)

Pro obohacení můžete do bábovky přidat oříšky, rozinky či nastrouhanou čokoládu.

1)   Předehřejte troubu na 170°C (horkovzdušnou na 150°C).

2)   Vymažte formu máslem a vysypte polohrubou moukou nebo dětskou krupičkou.

3)   V první míse si připravte máslo, cukr, žloutky (bílky nevyhazujte, později budete potřebovat), citronovou kůru a šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny (práci vám usnadní elektrický šlehač).

4)   V druhé misce jemně utřete tvaroh se špetkou soli. Poté přimíchejte do první mísy.

5)   Ve třetí míse smíchejte dětskou krupičku s kypřícím práškem do pečiva a přimíchejte k ostatním ingrediencím.

6)   Ušlehejte bílky na sníh a zlehka lžící přimíchejte do těsta.

7)   Těsto nalijte do formy a dejte péct na cca   55  minut.



Nikola Lišková
Jana Márová


 


Žádné komentáře:

Okomentovat