Ingredience
·
160 g másla (máslo
kostka)
·
250 g cukr krupice
·
500 g tvarohu (měkký tvaroh v misce)
·
špetka soli
·
200 g dětské krupičky
·
prášek do pečiva (celý sáček)
·
kůra a šťáva z půlky citrónu (není
nutné)
Pro obohacení můžete do bábovky přidat oříšky, rozinky či nastrouhanou čokoládu.
1) Předehřejte troubu na 170°C (horkovzdušnou na 150°C ).
2) Vymažte formu
máslem a vysypte polohrubou moukou nebo dětskou krupičkou.
3) V první míse
si připravte máslo,
cukr, žloutky (bílky nevyhazujte, později budete potřebovat), citronovou kůru a šťávu a vše
vyšlehejte do světlé pěny (práci vám usnadní elektrický šlehač).
4) V druhé misce
jemně utřete tvaroh se špetkou soli. Poté přimíchejte do první mísy.
5)
Ve třetí míse smíchejte
dětskou krupičku s kypřícím práškem do pečiva a přimíchejte
k ostatním ingrediencím.
6) Ušlehejte bílky na
sníh a zlehka lžící přimíchejte do těsta.
7) Těsto nalijte do formy a dejte péct na cca 55 minut.
Nikola Lišková
Jana Márová
Jana Márová
Žádné komentáře:
Okomentovat