úterý 3. dubna 2012

9GAG


Rubrika vtipů v tomto čísle bude poněkud rozdílná oproti minulým číslům. Tento článek bude pojednávat o internetové stránce (9gag.com), která není u nás až tak moc známá, známější je u nás její obdoba aumojekoule.eu. Ta ale dost často pouze kopíruje příspěvky právě ze stránky 9gag.

Celá stránka je prakticky pouze o Meme (vtipné obrázky), ale občas se zde objeví obrázky i k jiným tématům, které nejsou pouze pro zábavu a k nim se váží dlouhé diskuse. Poslední věc, o které se zde hodně mluvilo a řešila se na 9gag i několik týdnů bylo Lucidní snění, což je stav, kdy si člověk uvědomuje to, že sní a dokáže své sny ovládat. Mělo by se to podobat například filmu Počátek. Ale samozřejmě to není jediná věc, co se zde řeší. Oblíbeným tématem je například i americká kampaň KONY a spousta dalších věcí. Jediná věc, která může některým lidem vadit, je to, že celá stránka je anglicky. Ale pro tak chytré studenty, kteří jsou na naší škole, to určitě není problém.
Každopádně zpět k Meme, hlavní náplni celé stránky. Všechny obrázky, které jsou na stránce umístěny, jsou vytvářeny uživateli stránky. Jelikož je jich opravdu hodně (2,7 milionu liků na facebooku), tak přibývá každý den opravdu hodně obrázků.

Celá stránka je rozdělena do tří záložek: hot, trending
a vote. To v jaké záložce se právě daný obrázek nachází, záleží na tom, kolika lidem se obrázek líbí a jak pro něj hlasují. Proto na Hot page jsou ty nejoblíbenější, trending ty méně oblíbené a většinou mladší a na vote jsou většinou nové příspěvky, které ještě nestihly získat dostatek hlasů. I když hodně příspěvků z vote se nikdy ani na záložku trending nedostane.

Doufám tedy, že jsem vám alespoň trochu nastínil, jak 9gag funguje, a že vás tato stránka zaujala. Proto na nic nečekejte a hned jak se dostanete na počítač, podívejte se na 9gag.com.







Marek Pojezný

Žádné komentáře:

Okomentovat