Nejlepší perníčky!
Jeden z nejlepších receptů naší rodinné kuchařky na medové perníčky, které jsou po upečení hned k jídlu.
Co budeme potřebovat?
50 g máslo
650 g hladká mouka
7 lžíce mléko
250 g moučkový cukr
4 ks žloutek
150 g med
Částková Dominika
2 lžička perníkové koření
2 lžička jedlá soda
Postup:
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.
Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem. Zdobíme bílkovou polevou.
Částková Dominika