pondělí 26. listopadu 2018

Nejlepší perníčky

                                  Nejlepší perníčky!

Jeden z nejlepších receptů naší rodinné kuchařky na medové perníčky, které jsou po upečení hned k jídlu.

Co budeme potřebovat?                     
50 g      máslo                
650 g    hladká mouka                                                              
7           lžíce mléko                  
250 g    moučkový cukr                 
4 ks      žloutek              
150 g    med
2           lžička perníkové koření                 
2           lžička jedlá soda

Postup:

Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.

Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem. Zdobíme bílkovou polevou.









                                                                                                               Částková Dominika

Žádné komentáře:

Okomentovat