Wrap s kari quinoou
Seznam ingrediencí
- 150 g quinoi
- 1 malá cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kari
- lžíce tahini
- 100 g mraženého hrášku
- 40 g sekaných kešu
- 1 červená paprika
- 1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
- svazek máty
- 4 celozrnné tortily
- ledový salát
Postup přípravy
- Quinou propláchněte několikrát vroucí vodou, vařte cca 15 minut ve 400 ml vody a nechte dijít pod pokličkou.
- Nakrájenou cibuli zpěňte na oleji, přidejte rozetřený česnek, zasypte kari a lehce podlijte vodou, ať se nepřipaluje. Přidejte sezamovou pastu tahini, hrášek, kešu, nakrájenou červenou papriku, případně dosolte a krátce povařte.
- Odstavte z plotny, vmíchejte lahůdkové droždí, mátu a smíchejte s uvařenou quinoou.
- Vychladlé balte do tortil spolu s ledovým salátem. Podávejte s kysanou specialitou Sojade natural smíchanou s nasekanou mátou.
Daniel Pilecký a Lukáš Vokoun