středa 10. dubna 2024

 

Budou stále občané české republiky chodit do hospod na pivo ?

 

Starší občané si jistě pamatují pivo za pár korun. Každým rokem se již ale zvyšovala cena piva, až to došlo ke stádiu roku 2024, kdy se zvedla daňová sazba a pivo se zdražilo nejvíce za poslední dobu.

 

Pivo se v České republice vaří i pije nejvíce ze všech státu na světě, i se vyváží do zahraničí, kde to pivo nestojí ani tolik, kolik tady v České republice. Pivo v láhvi zde také není úplně levné a pivo točené zde již nekoupíte za méně než 50 Kč. Otázkou tedy je, zda občané České republiky budou ochotni zaplatit za točené pivo tak hodně peněz, když si budou moct koupi lahvové pivo a popíjet si ho doma.

 

Důležitou roli na tento problém má vliv i pandemie Covid-19, která začala roku 2020. Pandemie zablokovala některým občanům pracovat, poté se ČR zadlužila a ceny produktů stoupaly a pořád stoupají nahoru. Pandemie způsobila i obrovské změny v sociálním chování. Někteří lidé se již bojí, nebo z důvodu stáři nebo nemoci nemohou, chodit ven bez roušky nebo respirátoru. To zahrnuje samozřejmě i hospody, kam přestávají lidé chodit, to nezahrnuje samozřejmě jen hospody, ale veškeré společenské akce.



Jaké je možné řešení? Zamyslete se..

Žádné komentáře:

Okomentovat