čtvrtek 21. září 2023

Nutriční školní snídaňky a obídky

 

 

První jídlo dne, snídaně, se neobejde bez kávy, na tom se všichni shodneme. Stejně tak se ale shodneme, že ráno všechno zabírá příliš mnoho času, pokud si rádi přispíme. Takže klidné popíjení kávy nebo jiného teplého nápoje není kolikrát na místě. Proto jsem si minulý školní rok přímo vypiplala dokonalý školní jídelníček. Krok první se neobejde bez donesení si poloviny kuchyně do skříňky (hrnky, lžičky, krabice s instantní kávou,…). Je sice poněkud náročné si toto všechno dopravit do školy, zejména, když bydlíte za Prahou, ale když si vše opatrně nastrkáte do papírové tašky, s trochou štěstí nedonesete jen střepy. Následující kroky jsou už jednodušší - do hrnku, co skladujete ve skříňce (nezapomínejte jej vždy umýt, čuňata), si dáte kávu nebo čaj, natočíte si na záchodech vodu a strčíte hrnek na chvilku do mikrovlnné trouby, která je ve studovně. Ovšem dávejte pozor! Vždy přibližně na 1 minutu, jednou se mi stalo, že jsem hrnek nechala v mikrovlnce příliš dlouho a káva mi vybublala z hrníčku ven.

Ale vzhledem k tomu, že většinou končíme až ve 13:45, většina z nás ocení i obídek. Proto, pokud nepreferujete studenou rýži v krabičce od večeře, můžete si i tuto rýži přihřát opět v naší mikrovlnce. Ovšem nikdy přece neohříváme v plastu, tudíž mé řešení minulý školní rok byla skleněná mistička a talíř ve skříňce. Ale pokud jste o něco kreativnější, můžete si zde i vařit. Sice si v mikrovlnce asi neuděláte segedínský guláš (jakožto studenti bychom na to stejně neměli finance), zato si ale můžete udělat čínskou polévku (na to již finance jsou.)

Jen Vás musím varovat. Odnášet na konci roku veškeré nádobí zpět domů, není úplně aktivita, na kterou byste se radostně natřásali celý rok. Pravděpodobně to budete dělat s velkou nechutí a taškou z Ikey, kvůli které budete po cestě Prahou spíš vzbuzovat dojem bezdomovce, jež má v tomto zavazadle svůj všechen majetek, než dojem spořádaného žáka. 

Barbora Pikorová

5 komentářů:

  1. Článek se mi moc líbí, nechceš psát dál?

    OdpovědětVymazat
  2. IKEA je zkratka. Můžeme tedy skloňovat pouze v mluveném projevu.

    OdpovědětVymazat
  3. Dejte jí aspoň jedničku, takovej článek dlouhý a ještě ji někdo bude opravovat 💀

    OdpovědětVymazat