čtvrtek 21. září 2023

Inflace zasáhla i studenty!

     V dnešní době, kdy inflace dosahuje necelých 10 %, je velice obtížné koupit školní svačinku v přijatelné ceně. O to horší je, když si svoji školní svačinku nedej bože zapomenete. Přesně v tento moment je pro Vás záchranou právě školní bufet. Jenomže i tento sektor inflace zasáhla. Párek v rohlíku, který stál loni nádherných 15 Kč nyní podražil na devastující částku studentských peněženek, a to 20Kč. Samozřejmě, tato částka není nijak velká oproti stánkovému prodeji, ale pokud svoji svačinku zapomínáte pravidelně a nebo dokonce žádnou do školy nenosíte a spoléháte čistě na školní bufet, je toto devastující. 

    Škola se proti tomu ale rozhodla bojovat a pan školník se stal záchranou studentů naší školy. Zavedl akci ,,párek v rohlíku + Pepsi 250ml" za krásných 30 Kč. No kde to seženete. Zeptejte se jakéhokoli studenta na jiné škole, a zajisté Vám odpoví, že toto je krásná cena. 

    Ovšem inflace je nemilosrdná a devastuje nejen studenty. I Když Česká republika zaznamenala nejnižší inflaci od prosince roku 2021, ceny v obchodech stále neklesají a tak je mnohem obtížnější se stravovat za jak se říkajíc ,,slušné peníze".

Martin Pamětický


Žádné komentáře:

Okomentovat