středa 14. června 2023

Jak levně studovat v zahraničí ???

Rádi uslyšíte, že existuje mnoho zemí po celém světě, kde mohou studenti studovat v zahraničí zdarma nebo za velmi dostupnou částku.


ŽIVOTNÍ MINIMUM ZEMĚ

Nemusíte zruinovat banku jen proto, abyste mohli jet studovat do zahraničí. Stanovením jasného rozpočtu, výběrem cenově dostupného studijního programu v zahraničí a volbou destinace s levnými životními náklady můžete své sny o studiu v zahraničí proměnit ve skutečnost!

Mezi finančně dostupné země patří například …


ARGENTINA

Průměrné měsíční životní náklady (s nájmem): 550 – 750 USD

Průměrné náklady na semestr (s ubytováním): 1400 – 1750 USD

V případě, že si na místě najdete práci, třeba jen na poloviční úvazek, budete schopni obezřetně zaplatit vše potřebné.

Pokud hledáte kulinářské speciality, dobrodružství a umění v jednom, Argentina by byla skvělým místem pro studium v ​​zahraničí! Je toho tolik, co můžete dělat a vidět, od prozkoumávání pulzujícího města Buenos Aires až po pěší túry k úžasným vodopádům Iguazú.

.. mezi další cenově dostupné země patří například ČÍNA nebo BRAZÍLIE (programy jsou nabízeny v angličtině).

 

STIPENDIA A GRANTY

Stipendia a granty na studium v ​​zahraničí jsou nejjednodušší způsob, jak snížit náklady na studium v ​​zahraničí. Google je dalším skvělým zdrojem pro nalezení stipendií specifických pro váš studijní program v zahraničí, předmět, který studujete, nebo zemi, kde chcete studovat v zahraničí.

Výběr těch, co stipendia dostanou, nezáleží pouze na známkách a často je možné čerpat více stipendií najednou. Možné je studovat i s podporou přímo od vlády vybrané země (např.: Japonsko, Jižní Korea) v angličtině s hrazeným bydlením, cenou studia i kapesným. Důležité je hlídat data, napsat přesvědčivou esej a poslat přihlášku na univerzitu, kde bude možné stipendií využít!!!

Hana Ungrádová

1 komentář:

  1. Děkujeme, zajímavé informace, pomohly... jen bych ještě uvítala zdroj, z kterého jste čerpala? Díky a cestování zdar!

    OdpovědětVymazat