úterý 28. března 2023

Inaugurace Petra Pavla


Česká republika nedávno zažila historickou událost – výběr nového prezidenta. Prezidentské volby, které se konaly 12. března 2023, byly pozorně sledovány lidmi po celé zemi, neboť představovaly významný zlom v politické historii národa.


Dne 8. března 2023 na Pražské hradě ve Vladislavském sále, český prezident Petr Pavel oficiálně složil slavnostní inaugurací prezidentskou přísahu a stal se tak novým prezidentem České republiky.

Inaugurační ceremoniál se konal v přítomnosti řady významných hostů, včetně předsedy vlády, předsedy parlamentu a dalších významných politických představitelů a hlavně velkých podporovatelů Petra Pavla. Během slavnostního obřadu složil prezident přísahu věrnosti Ústavě České republiky a slíbil, že bude pracovat na ochraně práv a svobod občanů a budování silné prosperující země. Když prezident odcházel z Vladislavského sálu, hosté vstali ze židle a hlavě státu věnovali velký potlesk. V mnohých tvářích bylo vidět dojetí.

Petr Pavel dorazil i mezi lidi na Hradčanské náměstí, kam šel položit květiny k soše Československého prezidenta Tomáše G. Masaryka. Poté si přišel s přihlížejícími lidmi potřást rukou.

Další den pan prezident oslavil svojí inauguraci slavnostní jízdou motorkářů Prahou.











Natálie Pšeničná 4.F

Žádné komentáře:

Okomentovat