středa 21. září 2022

Na vysokou školu se špatným průměrem

S vysvědčením pod průměrem nezbývá, než se vyzdvihnout skrze mimoškolní aktivity a originalitu přihlašovacích esejí . Co komise hledá jsou entuziastičtí studenti, vložit do přihlášky prvky ukazující zájem o obor nemůže uškodit. Případné odůvodnění známek rodinnou či psychickou situací by neměl být problém.





Rozhodnutí oboru a konkrétní školy je klíčové, pro ty nejisté doporučuji filtrovat podle ceny, lokace, průměrů předchozích uchazečů i znalosti nebo praktičnosti předmětu studia. Nezapomeňte na všudypřítomná stipendia a výhodu přihlášení na více institucí .

Po výběru škol se naším úkolem stává tvorba osobnosti, která okouzlí výběrčí porotu, obecně se jedná o projevení soutěživosti jinde než v oblasti známek. 

Možná se ve volném čase věnujete neobvyklému koníčku- to je pro odlišení se od ostatních uchazečů ideální. Znalosti obecně - i v nesouvisejících oborech - se dají zaobalit jako touha po vzdělávání, případně mohou pomoci zdůraznit Vaši různorodou osobnost.

V případě přihlášky založené na jiných akademických úspěších TOEFL, SAT, nebo ACTs bývají oblíbeným dodatkem. Stejně jako samotná účast v soutěžích Vám přidá body. Nejedná se jen o známky, ale i o přístup.

Dokažte jim, že špatný průměr neznačí nedostatek touhy po vysokoškolském studiu.



Hana Ungrádová

Žádné komentáře:

Okomentovat