úterý 26. dubna 2022

Jak mít lepší pondělí ?

Pondělí by se mělo vyškrtnout z kalendáře. Také míváte občas tyto pocity? Pokud ano, rozhodně v tom nejste sami a tento článek je určený přímo pro vás. Představím vám totiž různé tipy a triky jak se této „pondělní frustrace“ zbavit. 

                                                                                                         

 Nový začátek – zkuste se na pondělí podívat z druhé strany

Pondělí pro některé z nás zní strašně. Většina lidí bere totiž pondělí jako konec víkendu, lenošení a zábavy. Většina lidí ho nemá rádo, protože se musejí vrátit zpátky do reality. Když se na to koukáme z této strany pondělí na nás působí jako narušitel klidu, pohody a zábavy. Ale když se na to podíváme z druhé strany „něco končí a něco nové začíná“ možná změníme názor. Tím chci naznačit, že bychom mohli pondělky začít brát jako začátek. Máme před sebou nový týden počínaje pondělkem, který může odstartovat něco nového. 

Pondělí ráno

Běžte v neděli večer spát o trochu dříve, tak abyste se v pondělí ráno cítili pořádně vyspalí a odpočatí. A vím, že toto se vám asi nebude líbit, ale zkuste si i přivstat, udělat si ráno chvilku pro sebe, připravte si dobrou snídani a pusťte si k tomu vaši oblíbenou písničku nebo seriál a vaše pondělní ráno bude hned o něco lepší. 

Pěkně se oblečte

Udělejte si radost, hezky se oblečte vezměte si v pondělí ráno na sebe něco v čem se cítíte hezky a dobře. Protože jak říká Flex Jobs: „Cítit se dobře je polovina úspěchu“

Buďte pozitivní 

Usmívejte se. Podle psychologů je totiž úsměv zaručeným vymítačem stresu a energetický nabíječ. Úsměv uvolňuje v mozku léčivé látky, které snižují produkci stresového hormonu. Je mi jasné, že v pondělí ráno nikomu moc není do smíchu, ale zkuste se překonat a usmát se a vaše pondělí bude o něco lepší. 

Začněte s něčím novým

Začněte s něčím novým a kdy jindy než v pondělí. Udělejte v pondělí něco neobvyklého, co jste třeba vždycky chtěli zkusit nebo udělat, ale přešli jste to a nechali to na jindy. Místo kávy doma si kávu kupte cestou do školy. Když půjdete ze školy a víte, že se budete muset učit vezměte si učení někam do kavárny a učte se v novém prostředí. Buďte produktivní ukliďte si pokoj, kupte si něco hezkého, běžte si zaběhat, zkrátka udělejte něco, co byste normálně neudělali a mějte z toho radost. 

 

Klára Kaftanová 3.D

Rychlá odpověď

Žádné komentáře:

Okomentovat