úterý 15. června 2021

Novinka pro zájemce autoškol! Nově pouze 3 pokusy na složení závěrečných jízd!

Po ukončení nouzového stavu se autoškoly zaplnily novými zájemci o řidičský průkaz. Termínů a komisařů na závěrečné jízdy není dostatek, a proto musejí zájemci i měsíce čekat na daný termín.

Také  kvůli urychlení celého procesu se vláda rozhodla přijít se zákonem, který omezí pokusy na složení úspěšné zkoušky. Stávalo se, že v autoškolách byli tací, kteří měli problém s dokončení zkoušky a díky neomezeným pokusům ji dělali stále dokola. Novela předpokládá, že si nyní žáci budou vybírat kvalitnější autoškoly a bude jim stačit méně pokusů.
Pokud při zkoušce žák neuspěje, bude mít další dva pokusy. Pokud ji ani tak nesloží, bude muset projít danou výukou znovu a dostane další tři. Když se mu zkouška i přesto nepovede, bude muset absolvovat celý řidičský kurz znovu.

Jsou tu i další změny, které jsou v novele zahrnuty. Jedním z nich je zrušení povinnosti, podle níž musí vyučující doprovázet žáka ke zkoušce z pravidel provozu. Očekává se, že budou mít učitelé více času věnovat se jízdám v provozu. 

Pro žadatele o řidičský průkaz na motocykl platí nová úprava, kdy by se obě části praktické části hodnotili odděleně. Změna by měla tyto zkoušky zefektivnit a zjednodušit jejich složení žákům. Každou část by podle ní měl provádět jiná komisař. Uchazeč by opakoval jen tu část, u které by neuspěl.


Buzický Martin

Žádné komentáře:

Okomentovat